• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۴۵۴۹۷
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
اقتصادی » مسکن

نظام‌نامه اخلاق حرفه‌ای مهندسان نخستین منشور اخلاق حرفه‌ای کشور است

مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه‌ای وزارت راه و شهرسازی تاکیدکرد : نظام‌نامه اخلاق حرفه‌ای نخستین منشور اخلاق حرفه‌ای در کشور است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ منوچهر شیبانی در نشست مدیران کل راه و شهرسازی 31 استان که به همت معاونت حقوقی وزارت راه و شهرسازی در ساختمان دادمان برگزار شد ، گفت : بیشترین آمار مربوط به جرم متهمان در این حوزه به دلیل ناآگاهی و اطلاع ناکافی از قوانین و آیین‌نامه‌هاست.

وی افزود : نظام‌نامه اخلاق حرفه‌ای نخستین منشور اخلاق حرفه‌ای به شمار می‌رود که به صورت عام در مهندسی ساختمان کشور تعیین، تصویب و ابلاغ شده است. این نظام‌نامه درحال حاضر به سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان، نظام کاردانی، ادارات کل استان‌ها، وزرا، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، استانداران، رؤسای دانشگاه، کانون وکلا و نهادهای دیگر مرتبط با حرفه ارسال شده است.
شیبانی در ادامه افزود: همچنین لزوم امضای این تعهدنامه از سوی تمامی مهندسانی که قصد اخذ پروانه اشتغال یا تمدید پروانه خود را دارند و برگزاری دوره‌های آموزشی ارتقای پروانه مهندسی و برگزار سمینارهای مختلف با هدف تبیین ابعاد گوناگون این نظام‌نامه در دستور کار قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که براساس اصل برائت که یک اصل معروف حقوقی بوده و در قانون اساسی و قوانین عادی ما نیز تأکید شده، ذکر شده است که رعایت رفتار حرفه‌ای اخلاقی به وسیله تمامی اشخاص مشمول آن، احراز شده تلقی می‌شود، گفت: اصلاحیه آیین‌نامه بر مبنای اخلاق حرفه‌ای صورت گرفته است. مصادیق رفتار حرفه‌ای در رفتار عمومی، رفتار با کارفرمایان، طرف قراردادها و اشخاص در استخدام، رفتار با اشخاص حقیقی و حقوقی همکار، نکات مورد نیاز برای فعالیت‌های بین‌المللی و کار در عرصه جهانی و تجربیات موجود از وضعیت فعلی در این نظام‌نامه آمده و درحال حاضر مبنا بر این قرار گرفته که ضمن اطلاع و آشنایی مهندسان از این مبحث شرایط لازم برای تقویت آنها نیز فراهم شود.
مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه‌ای وزارت راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: با توجه به گزارش‌ها و نتایج موجود مشخص است که بیشترین آمار مربوط به دلایل جرم متهمان در این حوزه به دلیل ناآگاهی و عدم اطلاع کافی از قوانین و آیین‌نامه‌هاست که مطمئنا اگر فرد می‌دانست که این اقدام خلاف قانون است مرتکب آن نمی‌شد هرچند که قاعده عمومی جهل، قانون رفع مسئولیت محسوب نشده و فرد نمی‌تواند به صرف این موضوع از مجازات مربوطه تبرئه شود.
این مقام مسئول تأکید کرد: به کار گرفتن دقت و مهارت دانش لازم در انجام کار حرفه‌ای، پرهیز از توسل به روش‌های متقلبانه برای کسب منافع مالی و امتیازات حرفه‌ای، خودداری از استفاده از موقعیت شغلی در امور سازمانی، تعهد به انجام کار حرفه‌ای تنها در صورت برخورداری از اصول و دانش آن حرفه، برخورداری از امکانات لازم برای انجام کار(درصورتی که در حین انجام کار یک یا چند شرایط را ازدست داده شد یا مدت پروانه اشتغال خاتمه یابد موضع را به کارفرما اعلام نماید) نمونه‌ای از موارد ذکر شده در آیین‌نامه به شمار می‌رود که اجرای آن بدون شک ضرورت دارد.
شیبانی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تخلفات انضباطی نیز خاطرنشان کرد: درج یا نشر یا نقل قول هرگونه متن، تصویر یا سایر موارد مغایر با اصول اخلاقی و شئون حرفه‌ای در رسانه‌های گروهی و شبکه‌های اجتماعی و پیام انبوه از درجه دو تا پنج و همچنین انجام اقداماتی که موجب ایجاد اخلال در انجام وظایف قانونی و جاری سازمان نظام مهندسی ساختمان و ارکان آن شود یا نامه پراکنی یا سخنرانی که موجب اتهام، وهن و لطمه به حیثیت سایر مهندسان شود، به مجازات انتظامی از درجه دو تا درجه چهار، نمونه‌های مهمی از تخلفات این حوزه به شمار می‌رود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
گشایش نمایشگاه فرهنگی عفاف و حجاب با عنوان حریم یاس در رشت
بازدید بیش از ۱۰۰ هزار زائر از یادمان‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی
شکست پسران ایران مقابل برزیل
سوارکاری در هوای با طراوت پاییزیِ گراش
نمایش نقطه عطف این شب ها در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
آیین استقبال از ۱۰ شهید گمنام در کرج
رگبار‌های پراکنده شبانه در مازندران و آبگرفتگی برخی خیابان‌ها
اقامه نماز طلب باران در شیراز
پایش دقیق رعایت استاندارد‌ها در ادارات آذربایجان‌غربی
لبخند رحمت الهی در لرستان و خوشحالی مردم
بزرگترین قدرت ایران فرهنگ آن است
دست خالی دامداران از واکسن داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)